Max Verstappen uddyber skæbnesvanger fejl under kvalifikationen

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Max Verstappen har forklaret nærmere om den fejl, der kostede ham dyrt under kvalifikationen i Austin.

Max Verstappen havde et såkaldt ‘lock-up’, da han kørte ind i første sving på Circuit of the Americas. Dermed endte han med at køre bredt, og det tvang ham til at køre aggressivt på resten af omgangen. Ellers ville han ikke have haft en chance for at overgå Charles Leclerc i hans Ferrari.

Desværre lavede hollænderen endnu en fejl i sving 19, hvor han kørte bredt og derfor var uden for banen. Det resulterede i, at hans omgangstid blev slettet. Det var ellers 0,005 sekunder hurtigere end Leclers, og havde derfor givet ham pole-position.

“Jeg vidste, at det ville blive meget tæt” sagde Verstappen ifølge RacingNews365.

“Jeg lavede en lille fejl i første sving, så jeg var nødt til virkelig at presse på resten af omgangen. Det er små marginaler. Jeg understyrede ikke engang, men prøvede bare at maksimere hjørnet, og jeg fejlbedømte det en lille smule.”

“Det er meget små marginaler, når man presser til grænsen. Lidt uheldigt, men det gør også søndagen lidt sjovere.”

Verstappen har allerede sikret sig sit tredje verdensmesterskab, og har derfor ikke det store at køre for. Alligevel har han garanteret, at han vil kæmpe for at vende tilbage i løbet.

“Det er nok ikke ideelt, men jeg startede også længere tilbage tidligere i år,” sagde han.

“Hvis du har et godt tempo, kan du overhale og du kan komme videre. Vi holder øje med det, men først gælder det selvfølgelig sprintløbet. Vi får se, hvordan det går. Vi vil gerne vinde, så kvalifikationen var bestemt ikke ideel.”

“Det er stadig et langt løb. Der er mange ting, vi kan gøre bedre, og jeg vil også have det lidt sjovt derude.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023