Max Verstappen taler ud om spydige beskeder over teamradioen til Gianpiero Lambiase

Foto: Shutterstock

Max Verstappen har nedtonet sin udveksling med ingeniør Gianpiero Lambiase under Belgiens Grand Prix.

I jagten på sin ottende sejr i træk, var Verstappen ikke helt tilfreds med den løbsplan, som hans ingeniør havde valgt under fredagens kvalifikation.

Det medførte, at han og Lambiase havde en ganske heftig udveksling over teamradioen. Efterfølgende fik det Helmut Marko til at beskrive dem som et ‘gammelt ægtepar’, der skændes.

Blot to dage senere var disse udvekslinger tilbage igen, da Verstappen jagtede sejren efter at være startet på 6.-pladsen. For at kunne indtage føringen, var han nødt til at overhale holdkammerat Sergio Perez.

På grund af sin aggressive kørsel fik Verstappen at vide, at han ‘venligst skulle bruge hovedet’. Det fik Verstappen til at reagere, men Lambiase var hurtig til at sige: “Du skal bare følge min instruktion.”

Derudover var der også en anden udveksling mellem Verstappen og Lambiase, hvor sidstnævnte ikke var tilfreds med hollænderen.

Lambiase: “Dette dæk havde fornuftig dækslid i første stint. Jeg vil gerne bede dig om at bruge hovedet lidt mere.”

Verstappen: “Jeg kunne også presse på, og tage endnu et stop. Lidt pitstop-træning?”

Lambiase: “Nej, ikke denne gang.”

Efter løbet har Verstappen udtalt, at hans forslag til Lambiase var ’50/50′ for sjov.

“Det er sådan, vi arbejder. Vi kender hinanden rigtig godt fra alle de år, vi allerede har arbejdet sammen,” siger han til Sky Sports.

“Bilen har kørt rigtig godt. Selvfølgelig vil de gerne have det under kontrol, men det er mig i bilen, der mærker, hvordan dækkene opfører sig.”

“De har tallene, men det handler stadig også om følelser. Så længe de fortæller mig derfra, hvad de ser, så kan jeg beslutte mig for, hvordan jeg skal reagere på det.”

“Og jeg synes, det fungerer meget godt for os i øjeblikket.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023