Max Verstappen stiller to krav til F1 efter ‘fjollet’ Qatar GP

Foto: Shutterstock

Max Verstappen har langet ud efter Qatar Grand Prix, der endte med, at flere kørere fik fysisk ubehag.

Mindst to kørere måtte have lægehjælp efter løbet i Qatar, hvilket har fået Max Verstappen til at lange ud. Han mener blandt andet, at det var ‘alt for varmt’ at køre Formel 1 på Lusail-banen i Qatar.

Det viste sig hurtigt, at kørerne ville blive udsat for en hård omgang i Qatar. Både temperaturen og luftfugtigheden befandt sig i den høje ende, og det endte med at få konsekvenser for flere kørere.

Blandt andet måtte Logan Sargeant udgå før tid, fordi han følte fysisk ubehag. Det viste sig efterfølgende, at det var forårsaget af alvorlig dehydrering. Hans holdkammerat Alex Albon var desuden nødt til at besøge lægestaben efter løbet.

Ikke nok med det, så afslørede Esteban Ocon, at han kastede op i sin hjelm efter blot 15 omgange. Hertil sagde Lance Stroll, at han ‘besvimede i bilen’, og at han sejlede ind og ud af bevidsthed’.

De brutale forhold har medført, at flere har opfordret F1 til at rykke løbet til en anden dato fremover. En af dem, der mener dette, er Verstappen.

Efter løbet udtalte den hollandske stjerne sig til Sky Sports, hvor han forklarede, at det var hans hårdeste løb nogensinde. Han sagde også, at ‘denne weekend generelt var alt for varm til at køre’.

“Hvis vi skal gøre det igen, bør vi virkelig fokusere på at prøve at afholde dette løb senere på året,” sagde han til Sky Sports.

“Når det er 40 grader derude i løbet af dagen, synes jeg, det er dumt at presse på sådan her. Især med tre tvungne stop.”

“Det er næsten som en kvalifikation derude hele tiden, hvor der virkelig er pres på. Og det er nok lidt ekstremt derude. Da jeg gik op til podiet, kunne man se en masse personer, som stadig lå derude.”

Oscar Piastri havde det også hårdt, da løbet var gennemført, og han lagde sig derfor på gulvet i nedkølingsrummet. Det var derfor meget tydeligt, at han var ramt af alvorlig udmattelse som følge af forholdene.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023