Max Verstappen sender stikpille til Ferrari trods Charles Leclercs podieplads

Foto: Andreja Cencic/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Max Verstappen var hurtig til at sende en stikpille i retning af Ferrari, efter han tog endnu en sejr i Østrigs Grand Prix.

Red Bull-stjernen Max Verstappen har hævdet, at han ville have vundet over Ferrari-kørerne Charles Leclerc og Carlos Sainz, uanset hvilken strategi de havde brugt.

“Virtual Safety Car gjorde det lidt anderledes for strategierne for en del biler. Men vi holdt os bare til vores egen. Jeg synes, at det i sidste ende fungerede godt, for at være ærlig,” sagde han ifølge GPFans.

“Jeg synes, tempoet var godt. Det ville ikke have betydet noget, hvilken strategi de (Ferrari, red.) havde valgt. Jeg tror, vi under alle omstændigheder ville have overtaget løbet.”

Det var ikke nok for Verstappen, at han kunne vinde løbet. Med få omgange tilbage sagde han til sin løbsingeniør Gianpiero Lambiase, at han ville have nye dæk på sin bil.

Den hollandske stjerne ønskede at skifte til et sæt friske og bløde dæk, så han kunne sætte den hurtigste omgang. Dermed ville han nemlig vinde et ekstra point.

Til en start var der modstand fra holdet, der ikke havde lyst til at løbe en unødig risiko. Han pressede dog på, og til sidst fik han lov til at køre en tur i pit.

Det viste sig at være en god idé, da han kørte direkte ud og satte den hurtigste omgangstid.

Efter løbet gav han udtryk for, at han var glad for, at de trak ham ind i pit. Her fik han også antydet, at han ikke ville have været tilfreds, hvis han ikke havde fået den hurtigste omgangstid.

“Jeg tror, de kunne høre på min stemme, at jeg ville i pit! Heldigvis kaldte de mig ind, så jeg kan sove godt i nat,” sagde han.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023