Max Verstappen får sin vilje: F1 præsenterer planer for 2024

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Max Verstappen kan glæde sig over, at der sker ændringer i Formel 1 i den kommende sæson.

I forbindelse med Abu Dhabi Grand Prix har FIA delt informationer fra F1-kommissionens møde. Blandt andet har der været tale om, hvordan man løser problemerne med det udskældte sprintformat.

I denne sæson er der blevet afholdt seks sprintløb, og det er planen, at det samme skal ske i 2024. Der har dog været stor kritik af formatet, hvor især Max Verstappen har været meget vokal om det. Han mener nemlig, at det gør resten af weekenden for forudsigelig.

Der er endnu ikke kommet en officiel bekræftelse af beslutningerne, men flere informationer er sluppet ud. McLaren-boss Andrea Stella er ifølge GPBlog kommer med en antydning af, hvor tingene bevæger sig hen.

Et af de store problemer med sprintformatet, har været parc fermé, som træder i kraft til fredagens kvalifikation. Efter kun en enkelt træningssession, kan holdene ikke lave om på deres opsætning.

Det er med til at gøre weekenden forudsigelig, da holdene kører med samme opsætning gennem hele weekenden.

Nu lyder det, at man vil flytte Sprint Shootout til fredag, for at komme uden om dette. Selve sprintløbet vil stadig blive kørt lørdag, og først efter kvalifikationen bliver parc fermé startet. Det vil give holdene mere tid til at lave om på deres opsætning.

En ulempe ved dette kan dog være, at et uheld i sprintløbet, har store konsekvenser for resten af weekenden. Kører man galt i sprintløbet, er det usandsynligt, at man får en plads i kvalifikationen . Dermed kan man også ende med at ødelægge hele sit løb, fordi man sandsynligvis skal starte bagerst.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023