Max Verstappen anklages for ‘skatteunddragelse’: Nu taler hans manager ud

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Max Verstappens manager har reageret på påstande om, at den regerende Formel 1-verdensmester uretmæssigt undgår at betale skat.

Hollandske Max Verstappen har valgt at bosætte sig i fyrstendømmet Monaco. Det samme har flere andre Formel 1-stjerner, herunder Lewis Hamilton og Lando Norris.

Det har medført, at mediet De Volkskrant har skrevet, at den hollandske statskasse af denne grund går glip af omkring 200 millioner euro. Det kræver dog, at han bliver boende i Monaco frem til 2028, og at hans indkomst forbliver den samme.

De gjorde det klart, at de henviste til undgåelse af skat. Det betyder derfor, at de ikke har anklaget ham for skatteunderdragelse, hvilket er ulovligt.

Hans manager, Raymond Vermeulen, har nu langet ud efter mediet. I denne forbindelse har han gjort det klart, at Verstappen og hans hold intet har gjort forkert.

Klummeskribenter i Holland har også langet ud mod Red Bull-køreren, ved at sige, at han betaler ‘nul euro’ til den hollandske regering i skat. Derfor har de foreslået, at fans i landet holder op med at heppe på ham.

“Det er faktuelt forkert, hvad der er skrevet af De Volkskrant,” sagde Vermeulen til det hollandske program Jinek. “Vi betaler pligtskyldigt skat af de sportspræstationer, vi leverer i Holland, såsom indkomsten tjent under Hollands Grand Prix i Zandvoort.”

“Vi betaler også skat i andre lande, hvor han genererer indkomst som sportsmand. Desuden har vi ingen aktiviteter i Holland. Så hvorfor skal vi betale skat af udenlandsk indkomst der? Det ville være mærkeligt at betale det dobbelte. Sådan er de internationale regler.”

“Folk kan have moralske meninger, men i sidste ende er det simpelthen den juridiske og skattemæssige lovgivning, der gælder. Og vi overholder dem i alle former og størrelser.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023