Max Verstappen advarer: Formel 1 kan ende med at blive som NASCAR

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Max Verstappen har advaret om, at Formel 1 kan ende med at ‘blive som NASCAR’, hvis man ikke vil køre løb under våde forhold.

I de seneste år er flere Formel 1-løb blevet udskudt på grund af regn. Alligevel er det endt med, at flere af kørerne straks efter Safety Car-genstarten, får sat Intermediate-dæk på bilerne.

Årsagen til, at FIA Ikke vil sende kørerne ud under våde forhold er, at det begrænser deres udsyn. Det har nu medført, at de er begyndt at undersøge mulighederne for hjulafskærmninger, som skal forhindre vand i at sprøjte fra bilerne.

Den første prototype er allerede blevet testet, men det var ikke en succes. Da Belgiens Grand Prix også blev ramt af forsinkelser på grund af regn, er der igen kommet fokus på dette.

Max Verstappen mener, at det faktum, at bilerne har fået større dæk, har forværret problemet. Omvendt mener han ikke, at der er noget at gøre ved det.

“Vi skiftede til større dæk. Det gør det være, da der er mere volumen,” sagde han ifølge RacingNews365.

“Bilens form er så stor, så du har mere ‘spray’. Det er værre, end det var i 2016, men det var også slemt dengang.”

“Det er slemt, men det har været slemt i meget lang tid. Jeg tror ikke, at der er så meget, vi kan gøre ved det.”

Verstappen udtalte sig også om ulykken på Spa-Francorchamps, der kostede den 18-årige Dilano van ‘t Hoff. Han mener dog ikke, at de skal stoppe med at køre løb i regnvejr.

“Selvfølgelig sker der visse ulykker, som har et dårligt udfald, og så begynder folk naturligvis at snakke mere om det. Men hvis man ser på det på den måde, kan man ikke rigtig køre løb i regnvejr, fordi der altid vil være problemer med sigtbarheden,” sagde han.

“Det ville være en skam. Så bliver det ligesom NASCAR. De kører heller ikke i regnvejr.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023