Lewis Hamiltons ‘psykologiske’ trick tilbage i Formel 1-spotlyset

Foto: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Lewis Hamilton benytter sig af et ‘psykologisk’ trick, som har til formål at ‘maksimere’ hans situation.

Ifølge tidligere Formel 1-kører Esteban Gutierrez benytter Lewis Hamilton sig af klager over dækkene som en del af sin ‘psykologiske proces’. Dette skulle have til formål at ‘maksimere’ hans situation.

Hamilton er kendt for at klage over sine dæk. Det gjorde han også under søndagens løb i Mexico, hvor han beklagede sig over levetiden på sine mediumdæk.

Alligevel rundede han løbet af med den hurtigste omgangstid, da han på sidste omgang satte tiden 1:21.334. Det gjorde han endda med mediumdæk, der havde 42 omgange på bagen.

Ifølge Gutierrez er det en del af Hamiltons ‘psykologiske proces’. Det afslørede han i F1 Nation-podcasten.

“Lewis er meget stærk i den slags situationer. Han siger nogle ting for at få det ud af sit system. Det betyder ikke nødvendigvis, at det er det, han tror. Han får bare det ud af sit system,” sagde han.

“Det er som en psykologisk proces at forsøge at øge eller maksimere din situation. Og det har han gjort et par gange i sin karriere. Nogle gange giver han en indikation, og så gør han det modsatte. Han er god og kører de hurtigste omgange og utrolige stints. Det synes jeg i dag var et godt eksempel på.”

Ifølge Formel 1-journalist Natalie Pinkham kan han dog ikke blive ved med det, da de andre kørere regner det ud.

“Problemet er, at du ikke kan blive ved med at gøre det. Folk gennemskuer det, gør de ikke?” sagde hun, hvortil Tom Clarkson svarede: “Det tror jeg, de har.”

Hamilton har selv udtalt sig om dette ‘trick’ tidligere.

“Der har været tidspunkter, hvor det har virket til gavn. Men det er en meget fin linje. De andre hold lytter til, hvad du siger, så alle lytter efter, hvem der pitter hvornår.”

Han tilføjede, at ‘det værste er, hvis du bluffer dit eget hold’, og understregede, at man skal ‘være forsigtig’.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023