Lewis Hamilton og George Russell indkaldt af FIA-stewards efter hændelse på banen

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Mercedes-kørerne Lewis Hamilton og George Russell er blevet indkaldt af FIA-stewards, efter en hændelse på banen i Belgien.

Lewis Hamilton kørte foran sin holdkammerat George Russell gennem det berømte Eau Rouge-Raidillon-sving. Den syvdobbelte verdensmester så ud til at køre marginalt langsommere, lyder det fra Motorsport.com.

Mod toppen af bakken kørte Hamilton af banen, hvorefter han kørte over det malede afløb. Han formåede at ende et stykke foran Russell, som blev nødt til at løfte lidt på speederen.

Som følge af dette, blev Hamiltons handling undersøgt. Ifølge Motorsport.com har dette nu ført til, at de to kørere er blevet indkaldt af FIA-stewards.

Specifikt skulle det dreje sig om et potentielt brud af Appendix L to 203 i FIA International Sporting Code.

“Kørerne skal til enhver tid benytte banen og må ikke forlade banen uden en valid årsag. For at undgå tvivl, anses de hvide linjer, der definerer banens kanter, for at være en del af banen, men kantstenene gør ikke,” står der i reglen.

“Skulle en bil af en eller anden grund forlade banen, kan føreren køre tilbage på banen. Det må dog kun ske, når det er forsvarligt og uden at opnå nogen fordel.”

“En kører vil blive dømt til at have forladt banen, hvis ingen del af bilen er i kontakt med banen. En kører kan blive indkaldt til stewards, hvis de udfører en handling, der resulterer i, at noget bringes ind på banen.”

Mediet skriver ikke noget om, hvorvidt det kan føre en straf med sig. Potentielt vil Hamilton dog kunne blive straffet for sin måde at vende tilbage til banen på.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023