Lewis Hamilton og Charles Leclerc diskvalificeret fra USA’s Grand Prix

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Både Lewis Hamilton og Charles Leclerc er blevet diskvalificeret fra løbet i Austin.

Lewis Hamilton og Charles Leclerc er begge blevet diskvalificeret fra USA’s Grand Prix efter søndagens løb. Det skyldes, at der er blevet konstateret overdreven slid på deres såkaldte ‘skid-blocks’. Det medførte, at deres biler ikke var i overensstemmelse med F1’s tekniske regler.

Dette blev konstateret ved en inspektion udført af FIA’s tekniske delegerede efter løbet på den ujævne Circuit of the Americas.

Hamilton havde ellers kørt sig til en flot 2.-plads, og havde nedbragt Sergio Perez’ forspring i den samlede stilling til kun 19 point. Desuden lagde han også pres på Max Verstappen i slutningen af løbet, hvor han var tæt på at indhente ham.

Anderledes gik det for Leclerc, der startede løbet på pole-position, men endte med at krydse stregen som nummer seks. Dette var primært forårsaget af, at Ferrari besluttede at køre ham på en et-stop-strategi.

“Under høringen erkendte holdet, at målingen udført af FIA Technical Team var korrekt og erklærede, at det høje slid sandsynligvis var et resultat af den særlige kombination af en ujævn bane og sprintløbet, som minimerede tiden til opsætning og tjek af bilen før løbet,” lyder det i en rapport fra FIA-stewaderne ifølge RacingNews365.

“Stewarderne bemærker, at det påhviler holdet at sikre, at bilen er i overensstemmelse med reglerne til enhver tid under en begivenhed. I dette tilfælde var den bageste udskridning i området defineret i den tekniske delegeredes rapport uden for tærsklerne angivet i artikel 3.5.9 e) i FIA Formula One Technical Regulations, som omfatter en tolerance for slid. Derfor pålægges standardstraffen for overtrædelse af de tekniske forskrifter.”

Den samme afgørelse er gældende for Leclerc. Desuden har begge hold fået mulighed for at appellere afgørelsen.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023