Lewis Hamilton ønsker skrappere kontrol: ‘Nogle slap afsted med det’

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Mercedes-kører Lewis Hamilton har slået fast, at han vil have en skrappere kontrol fremover.

Lewis Hamilton nåede ikke at glæde sig meget over sin 2.-plads ved USA’s Grand Prix i Austin. Kort tid efter løbet fik briten nemlig at vide, at han var blevet diskvalificeret.

Dette har fået ham til at lange ud, da kun fire biler blev trukket til side og kontrolleret. Af de fire biler var der to, der ikke klarede tjekket. Den ene var Hamiltons, mens den anden var Charles Leclercs. Det resulterede i, at de begge blev diskvalificeret.

Nu har den syvdobbelte verdensmester krævet en bedre måde at kontrollere bilerne efter løbet. Han mener, at det er uretfærdigt, at nogle slipper gennem nåleøjet.

“Jeg har hørt fra flere kilder, at der var mange andre biler, som også var ulovlige og ikke blev testede, så de slap af sted med det,” sagde Hamilton under pressemødet forud for Mexicos Grand Prix ifølge F1 Maximaal.

Hans bil blev diskvalificeret, fordi planken under hans gulv var for slidt under løbet. I henhold til de tekniske regler skal den have en tykkelse på ni millimeter efter løbet. Hverken Hamilton eller Leclercs bil kunne leve op til dette efter løbet.

Hamilton mener, at det ikke er retfærdigt, at han bliver kontrolleret og diskvalificeret, når andre slipper afsted med det.

“Jeg har kørt her i 16 år. Der har været mange andre scenarier som dette. Nogle kørere er sluppet afsted med visse ting, mens andre bare var uheldige og blev kontrolleret”, sagde han, inden han fortsatte:

“I sidste ende skal der være en bedre struktur for at sikre, at det er retfærdigt og lige over hele linjen.”

Derfor ønsker Hamilton, at der i fremtiden bliver indført en løsning, så alle biler kan blive kontrolleret efter hvert løb.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023