Lewis Hamilton mister endnu en Formel 1-drøm efter chefer ‘dropper planen’

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Lewis Hamilton har været nødt til at vinkel farvel til endnu en drøm, efter en beslutning truffet af Formel 1-ledelsen.

Lewis Hamilton har været nødt til at vinke farvel til endnu en Formel 1-drøm. Det skyldes, at sportens ledelse har besluttet at droppe et potentielt grandprix i Sydafrika.

Hamilton er stor fortaler for et løb i Sydafrika, og har for nylig indrømmet, at det ville være en ‘drøm’ at køre der.

Nu lyder det dog, at Formel 1-ledelsen har besluttet at droppe planerne om et løb på banen Kyalami. Årsagen skulle være politisk.

Ifølge mediet RacingNews365 er beslutningen om at droppe planerne blevet truffet, fordi Sydafrika har tætte forbindelser til Rusland. Desuden har landet ikke fordømt krigen i Ukraine, men har i stedet forholdt sig neutralt.

Oprindeligt blev forhandlingerne sat på pause af økonomiske årsager. 777, som er et investeringsselskab, overtog derefter ansvaret for at afvikle begivenheden. Det førte til optimisme omkring, at en aftale kunne komme i stand.

Sådan blev det dog ikke. Beslutningen om ikke at have et løb i Sydafrika, er nemlig blevet truffet. Ifølge Express betyder dette sandsynligvis, at Belgiens Grand Prix forbliver en del af kalenderen.

Der har ellers været forlydender om, at det ikoniske grandprix på Spa-Francorchamps har været i fare. Kyalami var seneste vært for et grandprix for 30 år siden, hvor Nigel Mansell vandt i 1993.

Tidligere på sæsonen fortalte Hamilton til ESPN, at han aktivt havde kæmpet for et løb i Sydafrika. Mercedes-køreren indrømmede, at han havde talt med ledelsen, for at ‘få løbet til at ske’. Han må derfor se i øjnene, at hans drøm er blevet knust af politiske årsager.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023