Lewis Hamilton kommer med ‘mærkelig’ påstand efter overraskende pole-position

Foto: Rudy Carezzevoli/Getty Images

Lewis Hamilton sikrede sig lørdag sin første pole-position siden 2021, og kom efterfølgende med en ‘mærkelig udmelding’.

Man skal helt tilbage til Saudi-Arabiens Grand Prix i 2021 for at finde den sidste gang, hvor Lewis Hamilton kunne køre sig til en pole-position.

Lørdag beviste han, at han endnu ikke er færdig med at blande sig i toppen. På Hungaroring nær Budapest i Ungarn kørte han sig til en pole-position, hvorfor han søndag starter foran rivalen Max Verstappen.

Verstappen forbedrede sig ikke på sin sidste omgang i Q3, hvilket Hamilton så som en mulighed. Han kørte selv en sublim omgang, og var over stregen i en tid, der var 0,003 sekunder hurtigere end hollænderen.

Hamilton har rekorden for flest pole-positions i Formel 1. Nu har han tilføjet endnu én til samlingen. Alligevel var der noget særligt ved netop denne pole-position.

“Tro det eller ej, så føles det helt ærligt som at vinde min første pole-position,” sagde han til Sky F1 efter kvalifikationen.

“Jeg ved, at der har været mange, og det føles mærkeligt at sige, når det er nummer 104. Men jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidste havde en pole-position. Det er så længe siden.”

“Vi havde ikke forventet, at det ville ske i denne weekend. Vi havde ikke opgraderinger eller noget i den stol. Vi har lavet små justering af vores bag- og frontvinge. Men bilen føltes helt forfærdelig i går, så vi fik lavet noget virkelig godt arbejde natten over. Vi var lettede over, at det føltes godt i morges.”

“Men vi er ikke indenfor de andres rækkevidde. De virkede bare til at være lidt længere fremme end os. Da vi så begyndte at køre igennem kvalifikationen… Jeg kom næsten ikke igennem Q1, men så blev tingene bare bedre og bedre.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023