Lewis Hamilton giver vejret skylden for Q3-problemer

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Lewis Hamilton er ikke i tvivl om, at vejret fik indflydelse på resultaterne i Q3 i fredagens kvalifikation.

Lewis Hamilton har peget på den pludselig vejrændring som årsag for resultaterne i Q3. Kvalifikationen i Sao Paulo endte med Max Verstappen på pole-position, men Hamilton mener, at han kunne have udfordret ham.

Hans hurtigste omgang var dog kun god nok til at sikre ham en 5.-plads. Desuden var han 0,742 sekunder langsommere end den omgangstid, der blev sat af Verstappen.

Her er det værd at nævne, at Hamilton og flere andre kørere kun fik ét forsøg. Det skyldes, at et uvejr blæste inde over banen halvvejs gennem Q3. Derfor blev det røde flag vist, da der var 4 minutter og 12 sekunder tilbage af sessionen.

Dette kunne Aston Martin glæde sig over, da de havde begge biler foran Mercedes-kørerne. Ligeledes havde Charles Leclerc også sat en hurtig omgangstid ind, hvilket har givet ham pladsen ved siden af Verstappen.

Sidste år havde Mercedes stor succes i Brasilien, hvor de blandt andet startede som nummer et og to. Desværre var det langt fra, hvad der skete for dem i denne omgang.

Efter kvalifikationen udtalte Hamilton sig til pressen, hvor han gav vejret skylden for, at han starter som nummer fem. Desuden sagde han, at han håber på at kunne køre et godt løb søndag.

“Femtepladsen er aldrig så god (at starte fra, red.), men forhåbentlig får vi et godt løb,” sagde han til pressen ifølge RacingNews365.

“Bilen viste tegn på anstændig ydeevne, men vi er generelt et par tiendedele fra de bedste. Omstændighederne til sidst… forholdene betød nok, at vi var længere tilbage,” sagde briten også.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023