Lewis Hamilton, Carlos Sainz og 6 andre kører straffet efter klage fra Aston Martin

Foto: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Aston Martin indgav en klage efter løbet i Østrig, som de har fået medhold i. Det har betydet, at hele otte kørere har fået straffe.

Holdet besluttede at indgive en klage efter løbet, da de mente, at en række kørere havde udgået straffe for ‘track limits’. Det viste sig, at stewards var enige med dem i dette, og derfor valgte at acceptere deres klage.

Oprindeligt fik syv kørere straffe i løbet, fordi de var ude over de hvide linjer med alle fire dæk ved mindst fire lejligheder.

Ifølge Racefans har FIA afsløret, at de var nødt til at se nærmere på mere end tusind formodede overtrædelser. Derfor har der været nok at se til for deres stewards under og efter løbet.

Dette har resulteret i, at der efter løbet blev uddelt yderligere 12 straffe, som fordeler sig over otte forskellige kørere.

Esteban Ocon var den kører, der blev hårdest ramt, da han blev idømt en straf på i alt 30 sekunder. Nyck de Vries blev også straffet flere gange, og fik derfor en straf på 15 sekunder.

Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Pierre Gasly, Alexander Albon og Logan Sargeant blev alle idømt en straf på 10 sekunder. Yuki Tsunoda fik yderligere fem sekunders straf, foruden de 10 sekunder, han fik under løbet.

FIA har i denne forbindelse meldt ud, at ‘en undersøgelse af listen over slettede omgangstider afslørede, at en række overtrædelser af track-limits ikke tidligere var blevet givet til stewards for potentiel straf’.

De kom frem til den konklusion, at en række af disse overtrædelser skulle medføre en straf. Derfor har flere kørere fået straffe, som har kostet dem placeringer.

Stewards har meldt ud, at de i nogle tilfælde gjorde sanktionerne mindre for nogle af de kørere, der blev idømt flere straffe.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023