Las Vegas Grand Prix bryder med stor F1-tradition på grund af mørk fortid

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Las Vegas Grand Prix laver en ændring af et traditionelt aspekt af Formel 1.

Aftenløbet i Nevada er det første løb, der bliver promoveret og organiseret af Liberty Media. Desuden er det også det tredje amerikanske løb i kalenderen.

Det kan meget vel blive et højdepunkt i sæsonen, da det blev en meget unik bane. Kørerne kommer nemlig til at være omgivet af både glitter og glamour i den verdenskendte by.

Udtrykket ‘paddock’ har været anvendt i motorsport i årtier. Det stammer fra en fold, hvor væddeløbsheste blev samlet før et løb. Dette kaldes også for en ‘paddock’ på engelsk, og det har motorsporten taget til sig.

Men i Las Vegas kommer dette begreb ikke til at blive anvendt. Derimod vil man bruge et alternativt navn, som endnu ikke er officielt annonceret. Men hvad er årsagen til, at man har valgt at droppe brugen af dette begreb i netop Las Vegas?

Det skyldes, at en mand ved navn Stephen Paddock i oktober 2017 åbnede ild mod en festival i Las Vegas. Det resulterede i, at han dræbte 60 mennesker og sårede yderligere 867.

Det er på grund af hans efternavn og den tragiske historie, at løbsarrangørerne har besluttet ikke at anvende begrebet ‘paddock’ i Las Vegas.

“Las Vegas Grand Prix føler med dette følsomme emne og har som sådan altid tænkt sig at annoncere et alternativt navn til vores kompleks. Det kommer til at indeholde F1-aktiviteter, mad og drikkevarer, merchandisebutikker, eventlokaler og mere hele året rundt,” sagde en talsmand til GPFans.

“Mens vi vil annoncere navnet i de kommende uger, vil Las Vegas Grand Prix kun omtale bygningen som ‘pit-bygningen’ og begrænse brugen af følsom terminologi til dens traditionelle operationelle kontekst i løbet af løbsugen.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023