Lance Stroll undgår straf efter brøler i pitlane

Foto: Clive Mason/Getty Images

Aston Martin-kører Lance Stroll begik en fejl i pitlane, som kunne have kostet ham en straf.

Lance Stroll var en blandt fire kørere, der skulle starte søndagens løb fra pitlane. Inden han fik placeret sig korrekt i pitlane, kom han til at køre ud på banen.

Selvom stewarderne ikke var videre imponerede over hans fejl, blev det besluttet, at han ikke skulle straffes. Det skyldes, at der ikke var tale om et egentlig regelbrud. Derfor havde de ikke noget at straffe ham for.

“Efter at have gennemført sine rekognosceringsrunder fortsatte føreren af bil 18 (Stroll, red.) ikke direkte til pitlane, men missede indgangen og fortsatte på banen, indtil han ankom til slutningen af startområdet. Det gjorde han, på trods af, at han skulle starte løbet fra pitlane,” skriver stewarderne.

For at undgå, at Stroll var nødt til at begive sig ud på endnu en omgang, blev en anden løsning taget i brug. Han var simpelthen nødt til at få holdet til at skubbe ham retur til pitlane, så han kunne starte herfra.

“Stewarderne bemærker, at scenariet forårsaget af hændelsen langt fra var ideelt. Men efter at have gennemgået sagen i detaljer, selv om den etablerede proces ikke blev fulgt, var der ingen overtrædelse af nogen regulering,” lyder det også.

Derfor kan den canadiske racerkører glæde sig over, at han ikke bliver straffet. Havde han brudt en egentlig regel, er det dog meget sandsynligt, at han havde fået en form for straf for det.

Stroll kan også glæde sig over, at han havde en ganske succesfuld dag på Circuit of the Americas. Efter at være startet i pitlane, formåede han nemlig at køre sig frem til en 9.-plads. Det betød, at han hentede sin første point siden sommerpausen.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023