Kørte Kevin Magnussen af banen: Nu falder straffen

Foto: Peter Fox/Getty Images

Kevin Magnussen blev kørt af banen af Nyck de Vries under Østrigs Grand Prix. Det har nu fået konsekvenser for den hollandske racerkører.

Nyck de Vries er for første gang i sin karriere i Formel 1 blevet tildelt strafpoint på sin superlicens. Det er han blevet, fordi han under Østrigs Grand Prix endte med at køre danske Kevin Magnussen af banen.

Ifølge stewards var Magnussen langt nok fremme til, at De Vries skulle have givet ham mere plads på banen. Det er blevet afgjort ud fra de regler, der er gældende i Formel 1, skriver mediet Racefans.

Magnussen og De Vries var i en intens kamp, der endte med, at danskeren blev presset ud af banen. Det skete, da han forsøget at overhale ham på ydersiden i sving seks.

Læs også: Formel 1 nyheder Haas

“Ved og i toppen af sving seks var bil 20 (Magnussen, red.) på ydersiden. Han var tydeligt på niveau med og derefter foran bil 21 (De Vries, red.). I henhold til reglerne burde bil 20 have fået mere plads,” lød det fra stewards.

De Vries blev også straffet under selve løbet. Efter at have taget et nærmere kig på episoden, besluttede stewards at idømme ham en straf på fem sekunder. Derfor kostede det ham også tid, at han ikke gav plads nok til danskeren.

Det var først efter løbet, at det kom frem, at han også var blevet tildelt to strafpoint til sin licens. Det er første gang, at det er sket, siden han fik sin debut i Formel 1 på Monza sidste år.

I alt fik ni kørere straffe under Østrigs Grand Prix. Syv af dem – Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, Carlos Sainz, Alexander Albon, Pierre Gasly, Logan Sargeant og Kevin Magnussen – blev straffet for overtrædelse af ‘track limits’. Alle fik fem sekunders tidsstraffe.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023