Kørere klager over FIA’s seneste tiltag: ‘Det er en katastrofe’

Foto: David Ramos/Getty Images

De nye regler er blevet indført for at forhindre kørerne i at spærre for hinanden, men flere kørere har kritiseret dem.

Formel 1 har indført en række nye regler på det seneste. Blandt andet har de indført en regel om en maksimal omgangstid i kvalifikationen.

Dette medførte, at flere kørere begyndte at vente i pitlane, indtil de havde plads på banen. Men dette har heller ikke haft den ønskede effekt.

Blandt andet måtte Max Verstappen overhale flere biler ved bit-udgangen i Brasilien. Derefter beskrev han reglerne som ‘absolut forfærdelige’.

“På denne bane har du en ret lang pit-udgang, og der er nogle vægge,” sagde han ifølge Racefans.

“Men på andre baner, hvis vi implementerer dette, kører du meget langsomt ind på en strækning, hvor folk kører med over 300 km/t. Du kører måske 15-20 km/t for at skabe et hul, hvilket er ekstremt farligt. Så for mig virker det slet ikke. Det skaber bare endnu mere ballade.”

“Hver eneste kvalifikation har du seks til otte biler, der bliver noteret for at køre for langsomt med den maksimale tid. Jeg ved ikke, hvad vi prøver at opnå.”

Lando Norris blev irettesat af stewarderne for at overskride den maksimale omgangstid, da han satte farten ned bag Yuki Tsunoda. Han sagde, at køreren foran ham løftede på speederen, fordi en anden bil dukkede op.

McLaren-køreren sagde også, at det stigende antal regler, der rammer i kvalifikationen, kun skaber flere problemer.

“Det er svært. Selvfølgelig kører folk langsomt og sådan noget. Men hvis du er bange for det, skal du bare køre ud af pitlane tidligere og undgå kø. Det er ret simpelt,” sagde han.

“Det eneste punkt er, når du har omkring to eller fire minutter tilbage på uret, og du har en fyr forrest i køen, som bare venter 20-30 sekunder. F.eks. laver en Fernando (Alonso, red.) og Lewis (Hamilton, red.), tilbage i McLaren-tiden. Og du rammer alle på en måde, så er det sandsynligvis den eneste uretfærdige ting.”

“Men jeg tror, at der bare er flere og flere regler for alting, og det forårsager bare mere og mere kaos for alle.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023