Jos Verstappen: ‘Ellers ville Wolff have givet Max en kontrakt med lukkede øjne’

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Toto Wolff har for nylig afsløret, at Jos og Max Verstappen besøgte ham for at tale om en potentiel kontrakt.

Max Verstappen kunne i dag have været Mercedes-kører, men sådan gik det ikke. Han og hans far, Jos Verstappen, var ellers i dialog med Toto Wolff om en kontrakt.

Red Bull Racing endte med at få glæde af den talentfulde hollænder. Nu har Jos Verstappen fortalt nærmere om dialogen med Wolff i et interview med La Gazzetta dello Sport.

“Vi tog hjem til ham i Wien, og vi havde seriøse samtaler. Men jeg tror ikke, at Toto havde fulgt ham i gokart. Han vidste ikke, hvor speciel Max var. Ellers ville han have givet ham en kontrakt med lukkede øjne, selvom Mercedes ikke havde et juniorprogram,” sagde han.

Mercedes havde ikke plads til Verstappen i Formel 1. Derfor var det ikke interessant for ham at blive en del af holdet.

Wolff har senere erkendt, at han ikke havde vurderet Verstappen til at være så talentfuld. Mercedes-chefen har også hævdet, at det dengang ikke ‘var helt klart’.

Helmut Marko har dog været hurtig til at svare igen på dette. Han sagde, at han ‘ikke ved, hvad Toto præcist har kigget på’. Han kunne nemlig med det samme se, at den hollandske racerkører var noget særligt, da de mødtes i 2014.

“Vi mødets hos Red Bull og satte os ved et bord. Helmut sagde: ‘Jeg har kun 20 minutter’. Max, der var 17 år, sagde: ‘Det er mere end nok’. Helmut vendte hver en sten: ‘Næste år vil jeg have Max i en Toro Rosso i Formel 1’. Og så var aftalen på plads,” sagde Jos.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023