James Vowles: Williams F1-succes er et femårigt projekt

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Williams-boss James Vowles har forklaret, at det vil tage fem år, inden holdet igen kan være en succes.

Vowles har en fortid hos Mercedes, men tog over hos Williams i februar. Her blev han hentet ind som afløser for Jost Capito, der forlod holdet efter to år.

Han forsøger nu at skabe støtte til fremtidige møder i F1-kommissionen, så Williams bedre kan udvikle deres faciliteter indenfor budgetloftet.

Men Vowles har understreget, at selvom de kunne starte de nye projekter nu, ville det tage mindst tre år for holdet at drage fordele af det.

Dette har han forklaret til Motorsport.com, der har bedt ham angive en realistisk tidsramme for, hvornår Williams igen kan være et konkurrencedygtigt hold.

“Lige nu mangler vi for mange faciliteter. Selvom jeg havde en spade og vi gik i jorden i morgen, vil det tage mindst 36 måneder, før det meste af vores infrastruktur er på plads,” sagde han.

“Det er anderledes end mange andre hold, der allerede har det. Og det er ikke en unormal periode. De hurtige ting ville tage 24 måneder.”

“Og det er bare at få infrastrukturen på plads. Det er ikke at ændre på adfærd, kultur, systemer, og at integrere ordentlig Enterprise Resource Planning.

“Det er bare bygninger og infrastruktur, der endnu ikke er på plads. Det absolutte minimum er: få infrastrukturen på plads, en periode til at lære det at kende og forsøge at indhente rivalerne, der har brugt dem i 15 år.”

“Når vi taler om fem år, er der en god grund til det. Det afhænger af, hvor du er, hvilken rejse du har foran dig, og hvilken infrastruktur du skal have på plads.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023