Jake Dennis kåret som Formel E-verdensmester efter kaotisk løb i London

Foto: Shutterstock

Jake Dennis sikrede sig en plads på podiet, efter rivalen Nick Cassidy havde et sammenstød med sin egen holdkammerat.

Jake Dennis er blevet kåret som den første britiske vinder af Formel E-mesterskabet. Det blev en realitet, da han kørte sig til en andenplads i London E-Prix.

Løbet ved ExCel fik en kaotisk afslutning forårsaget af flere uheld og røde flag. For Avalanche Andretti-kører Dennis var dette kun en stor fordel.

Hans podieplacering sikrede ham et tilpas stort forspring ned til rivalerne Mitch Evans og Nick Cassidy, hvorfor han kunne lade sig kåre som verdensmester.

Der var ellers lagt op til, at det skulle gå den anden vej. Envision-kører Cassidy havde sikret sig pole-position, og kunne derfor halvere Dennis’ føring. Sådan gik det dog ikke, da han blev kørt af banen af sin egen holdkammerat Seb Buemi.

Lørdagens løb blev vundet af Evans, der kører for Tag Heuer Porsche. Alligevel var det i Andretti-garagen, at der for alvor var noget at fejre.

Inden da var Dennis blevet slået i semifinalen i kvalifikationen, men på grund af straf til Evans, startede han alligevel som nummer to. Briten mistede to pladser tidligt og gik glip af to forsøg på at gå i Attack Mode.

Envision sigtede efter at vinde både hold- og kørermesterskabet med Cassidy, så ud til at være i en god position i front. Desværre endte det helt galt, da Buemi sendte sin holdkammerat ud af løbet. Dermed tabte han ikke blot sejren i London, men også hele mesterskabet.

Senere resulterede uheld i, at to røde flag måtte vises. Det gjorde det muligt for Dennis at genvinde to pladser, så han kunne tage en 3.-plads. Og det var nok til at sikre ham titlen.

Ikke nok med det, så blev Antonio Felix Da Costa idømt en tidsstraf, hvilket gav Dennis løbets 2.-plads.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023