Intern uro i Ferrari: Leclerc kritiserer Sainz’ team for at være ‘total ubrugeligt’

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Der kan være optræk til krig hos Ferrari, efter Charles Leclerc har kritiseret Carlos Sainz’ hold under Storbritanniens Grand Prix.

Allerede under kvalifikationen på Silverstone, var der uenighed mellem Leclerc og Sainz om, hvilket bil, der skulle først på banen.

Normalt er det aftalt på forhånd på holdet, hvilken af de to biler, der kører først på banen under kvalifikationen. Som regel skifter dette fra weekend til weekend, skriver GPFans.

Men da Sainz var i farezonen for at blive slået ud, valgte han selv at lave om på rækkefølgen. Det gjorde han ganske enkelt ved at overhale Leclerc i pitlane, hvor bilerne holdt i kø for at køre ind på banen.

Ordren blev givet i sidste sving på omgangen, og Sainz var bestemt ikke glad, hvorfor han brokkede sig via radioen. Her påpegede han, at han var mere sårbar end Leclerc.

“Det, du bad mig om at gøre der, er lidt uretfærdigt. Det fik mig til at miste temperaturen i dækkene. Desuden er jeg mere udsat. Jeg er nummer fire – han er nummer tre,” sagde han.

Efterfølgende har Leclerc rettet kritik af Sainz’ hold, som han tilmed har kaldt for ‘totalt ubrugeligt’.

“Hvad der skete i pitlane, var forventet, for vi forsøger altid at få bilerne ud på samme tid. For så kan vi styre dem på en bedre måde,” sagde Leclerc ifølge GPFans.

“På banen var vi pressede på tiderne, og det var svært at forstå, om vi ville være i stand til at starte en omgang før det ternede flag.”

“Carlos besluttede at overhale, hvilket ikke er ideelt, og vi vil tale om det. Men alligevel havde denne handling ingen indflydelse på kvalifikationen, og det er ikke et problem.”

“Selvfølgelig forstår jeg, at man med adrenalinen i bilen ikke ved, om man vil klare det. Men hans radiohold var totalt ubrugeligt.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023