Ingeniør afslører Fernando Alonsos første ord efter ankomsten ved Aston Martin

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Det var en stor overraskelse for mange, at Fernando Alonso sluttede sig til Aston Martin forud for denne sæson.

Aston Martin vendte tilbage til Formel 1 i 2021. De har tidligere haft fin succes i sporten, men ikke noget særligt. Derfor kom det også som en stor overraskelse, da Fernando Alonso forlod Alpine til fordel for det Silverstone-baserede hold.

Og nu har løbsingeniør Chris Cronin afsløret, hvordan det var at få Alonso med på holdet.

I denne forbindelse har han fortalt, at den spanske veteran havde stor indflydelse fra første øjeblik. Derfor har det også været en stor gevinst at få ham med.

“De første tre til seks måneder gik med at opbygge et forhold, forstå hinanden og finde ud af, hvordan vi kunne hjælpe hinanden med at gøre det bedst mulige arbejde. Det er en af de sværeste faser,” siger han ifølge Speedweek.

“Du forsøger så hurtigt som muligt at nå til et punkt, hvor du kun videregiver information, der virkelig er nyttig og som gør en forskel. Som får køreren til at bevæge sig hurtigere. Der er mange uvedkommende ting, som en kører tror, de skal vide, men det behøver de ikke. Det udvander bare den information, de skal fokusere på.”

“Da Fernando ankom, sagde han med det samme: ‘Det er præcis, hvad jeg kan lide, og hvad der hjælper mig til at være hurtig’. At have den slags vejledning forkorter processen. Med yngre kørere kan det tage lidt længere tid at finde ud af, hvad de har brug for.”

Den 42-årige Alonso har med sit skifte til Aston Martin bevist, at han stadig har evnerne til at konkurrere på højeste niveau.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023