Ingen hjælpende hånd til Haas: Sagen er blevet afvist

Foto: Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

Haas havde håbet på at få stewarderne til at kigge på USA’s Grand Prix igen, men det kommer ikke til at ske.

I forbindelse med USA’ Grand Prix introducerede Haas en helt ny bil med flere opgraderinger. På trods af dette, blev det hverken til point for Kevin Magnussen eller Nico Hülkenberg.

Alligevel har det amerikanske hold forsøgt at få med fra deres tid på Circuit of the Americas.

For nylig valgte holdet nemlig at appellere resultatet, og fremlagde i denne forbindelse beviser for, at flere kørere havde overskredet banegrænserne. Det betyder, at de har haft alle fire hjul uden for de hvide streger.

Derfor mente Haas, at der var flere straffe, der burde uddeles. Det skyldtes primært, at der var tale om, at flere kørere havde skåret hjørnet i sving seks.

Hvis Logan Sargeant var blevet idømt en tidsstraf, kunne Hülkenberg rykke op som nummer 10. Det betyder, at han ville have scoret et enkelt point til holdet.

Men nu har det vist sig, at de intet har fået ud af denne appel. Ifølge Autosport har Det Internationale Mortorsporsforbund (FIA) besluttet at afvise deres klage.

FIA havde møder med teamcheferne for både Ferrari, Red Bull, Williams, Aston Martin, McLaren og Haas. Efterfølgende blev der set nærmere på Haas’ beviser, men det har ikke været tilstrækkeligt til at få ændret resultatet.

Dog har FIA erkendt, at der ikke har været optimal overvågning af banen. Derfor kan det ikke udelukkes, at Haas faktisk har ret i deres klage, men beviserne er ikke tilstrækkelige.

Haas kan dog ikke gøre andet end at se fremad. I næste uge skal kørerne køre i Las Vegas for første gang, og det kan potentielt være en gylden mulighed for det amerikanske hold.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023