Helmut Markos dramatiske Alpine-forslag kan komme Mario Andretti til gode

Foto: Shutterstock

Helmut Marko har fremsat et forslag om, at Mario Andretti bør købe Alpine, for at blive en del af Formel 1.

Andretti, der har General Motors med sig, ønsker at blive en del af Formel 1. Derfor har han sendt flere ansøgninger til FIA om at blive en del af feltet.

Der er endnu ikke blevet truffet en beslutning om dette. Ifølge RacingNews365 vil en sådan beslutning blive truffet indenfor de kommende uger.

De nuværende hold er ikke specielt åbne for at invitere endnu et hold med i feltet. Ifølge RacingNews365 er Alpine et af to hold, der har støttet op om Andrettis deltagelse i Formel 1.

Dette har fået Red Bull-rådgiver Helmut Marko til at komme med et meget simpelt forslag. Han mener ganske enkelt, at Renault blot skal sælge Alpine til Andretti.

“Andretti burde købe Alpine,” sagde Marko til mediet Sport1.

“Det ville være bedst for alle. Formel 1 ville beholde sine 10 hold, Andretti kunne endelig komme ind, og Renault ville stadig være involveret.”

Det virker dog ikke sandsynligt, at det vil blive en realitet. Det er nemlig ikke længe siden, at en gruppe investorer købt en stor bid af Alpine.

I denne forbindelse er der også allerede sket udskiftninger på flere poster i ledelsen. Det er derfor tydeligt, at holdet er i fuld gang med at tage det næste skridt i Formel 1.

At Renault pludselig skulle sætte dette på pause, for i stedet at sælge holdet til Andretti, virker ikke sandsynligt.

Andretti har dog stadig et stort ønske om at blive en del af Formel 1. Han håber derfor, at FIA vil acceptere, at han kan blive en del af feltet med et helt nyt hold.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023