Helmut Marko taler ud efter endnu en Sergio Perez-fiasko

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Red Bull-kører Sergio Perez har igen haft en forfærdelig kvalifikation, hvilket har ført til kritik fra Helmut Marko.

Red Bull-rådgiver Helmut Marko har rettet kritik af Sergio Perez, som ifølge ham er nødt til at ‘få styr’ på sine præstationer i kvalifikationen.

Denne kritik kommer i kølvandet på, at det for femte gang i træk er mislykkedes for mexicanerne at få en plads i top-10.

Når feltet søndag tager hul på løbet i Storbritanniens Grand Prix, starter Perez derfor som nummer 16. Han formåede ikke at sætte en god tid i kvalifikationen, efter et rødt flag medførte, at man måtte holde stille i næsten 10 minutter.

Generelt har der i denne sæson været mange fiaskoer i kvalifikationen for Perez. Det har medført, at han efterhånden har mistet ethvert håb om at kunne udfordre Max Verstappen om verdensmesterskabet.

“Perez er nødt til at få styr på sine kvalifikationer,” sagde Marko til Sky Sport.

“Normalt kører han gode løb, men nu er han heldig igen. Man kan sagtens indhente det her.

“Det har altid været hans svaghed. Det sker bare for ofte, og det skal han arbejde på. Vi vil også arbejde på det, for hvis den ene kører forrest, og den anden som nummer 16, er der noget galt.”

Desuden blev Marko også spurgt om muligheden for at afløse Perez, men det er ikke noget, der er på tale.

“Han er nummer to i klassementet og leverer gode løb, hvilket adskiller ham fra Nyck de Vries. I øjeblikket er der ingen grund til at reagere. Der er heller ingen tilgængelige kørere til at afløse ham,” sagde han.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023