Helmut Marko sender ny stikpille til Mercedes

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Red Bull-rådgiver Helmut Marko har sendt endnu en stikpille i retning af Mercedes.

Helmut Marko har lavet sjovt med, at ‘ingen var interesseret’ i det, da Mercedes’ nye gulv blev afsløret. Det skete samme dag, hvor også Red Bulls gulv blev vist frem for hele verden i Monaco.

Lewis Hamilton og Sergio Perez måtte begge have deres biler løftet ud med kran. Det skyldtes, at de kørte galt i lørdagens kvalifikation i Monacos Grand Prix.

Da de to biler blev løftet op af kranen, fik både fotografer og rivaler frit udsyn til bilernes gulv.

Derfor var de rivaliserende hold hurtige til at finde deres kameraer frem. Det var dog primært Red Bulls RB19-design, der fik opmærksomhed.

Sky Sports-journalist Ted Kravitz var dog ikke forundret over, at det var tilfældet. Han beskrev gulvet på Red Bulls bil som ‘et vidunder og en skønhed’, mens gulvet på Mercedes’ W14 blev beskrevet som ‘forhistorisk’.

“Jeg kan sige dig, at når du ser disse billeder og sammenligner dem med Mercedes og Ferrari, tænker du: ‘Ikke underligt, at Red Bull RB19 er så god’,” sagde han også.

I stedet for at blive irriteret over, at Red Bulls RB19 blev vist frem til hele verden, sendte Marko en stikpille i retning af Mercedes.

“Mercedes’ bil var i luften i meget længere tid end vores. Men ingen var lige så interesseret i det, som de var i vores bil,” sagde han til Motorsport.com.

Adspurgt om han ikke også var interesseret i W14’s nye gulv, grinede han og svarede: “Nej!”

Under alle omstændigheder er det dog ikke ideelt for Red Bull, at deres rivaler nu har fået et indblik i gulvets design på RB19. Dette giver dem mulighed for at kopiere hele eller dele af det.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023