Helmut Marko: Jeg havde aldrig turde drømme om dette

Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire via Getty Images

Red Bull-rådgiver Helmut Marko har indrømmet, at han ‘aldrig havde turde drømme om’, at Formel 1-holdet skulle opnå at vinde 100 løb.

Max Verstappen formåede igen at dominere fra første omgang i Canadas Grand Prix. Dermed var han også første mand over målstregen, hvorefter Aston Martins Fernando Alonso kom ni sekunder senere.

Det medførte, at den hollandske verdensmester kunne tilføje endnu en sejr til sit CV. Samtidig har det også resulteret i, at han nu har en føring på 69 point ned til Sergio Perez.

Søndagens sejr var sejr nummer 41 i karrieren for Verstappen. Det betyder, at han nu har vundet lige så mange løb, som Ayrton Senna.

Desuden var det også Red Bulls sejr nummer 100, hvilket Verstappen naturligvis har bidraget til at opnå. På dette punkt er han foran både Sebastian Vettel, Mark Webber, Daniel Ricciardo og Perez.

Efter løbet udtalte Helmut Marko sig til Sky Sports, hvor han blandt andet benyttede muligheden for at hylde Red Bulls medstifter Dietrich Mateschitz, som døde under USA’s Grand Prix i sidste sæson.

“Det er helt utroligt for os, at vi nu har 100 sejre,” sagde Marko.

“100 sejre var noget, vi aldrig kunne forestille os, eller aldrig turde drømme om. Det er meget ærgerligt, at Mateschitz ikke nåede at opleve dette.”

Verstappen har i denne sæson vundet seks ud af de første otte løb, mens de to andre sejre er gået til Perez.

“Indtil videre går det meget godt, og Max er i en utrolig form. Vi har 100 sejre, og så er 114 også muligt,” sagde han, da han blev spurgt om muligheden for at vinde alle løb i denne sæson.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023