Helmut Marko: Derfor er Sergio Perez meget langsommere end Max Verstappen i samme bil

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Helmut Marko er kommet med en forklaring på, hvorfor Sergio Perez har været meget langsommere end Max Verstapen i samme Formel 1-bil.

Max Verstappen havde igen god succes i Canadas Grand Prix, hvor det blev til endnu en sejr. Dermed fik han også udbygget sin føring i den samlede stilling. Derfor har han nu 69 point ned til Sergio Perez.

Sejren var også sejr nummer 100 for Red Bull i Formel 1. Det er naturligvis en milepæl, som holdet er glade for at have opnået. Det samme gør sig gældende for Helmut Marko.

“Når sådan noget sker, løber du ikke væk med det samme. Så dukker man også op i Red Bull-tøj. Men jeg skiftede med det samme og sov så dejligt i flyet. 100 sejre er en vidunderlig sovepille,” sagde han til OE24.

Selvom Red Bull havde god grund til at fejre deres succes, var det ikke tilfældet for hele holdet. Weekenden i Montreal var nemlig ikke en specielt stor succes for Sergio Perez.

Efter at være blevet elimineret allerede i Q2 i kvalifikationen, måtte den mexicanske racerkører starte som nummer 12. Han endte dog med at køre sig op til en sjetteplads.

Da han blev spurgt om, hvorfor Perez er meget langsommere end Verstappen, havde Marko et meget simpelt svar.

“Fordi Max er Max,” sagde han.

“Han er i den bedste bil. Men selv i den samme bil vil kun (Fernando, red.) Alonso og (Lewis, red.) Hamilton kunne følge med. De tre er simpelthen de bedste, og Max skiller sig ud blandt dem.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023