Helmut Marko anklager Lewis Hamilton for at ødelægge rivals karriere

Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire via Getty Images

Red Bull-rådgiver Helmut Marko har beskyldt Lewis Hamilton for at have ødelagt en af sine rivalers karriere.

Helmut Marko mener, at Lewis Hamilton er skyld i, at Alex Albon har fået ødelagt sin selvtillid. Red Bull-rådgiveren mener nemlig, at det er et resultat af deres to sammenstød.

I denne sæson kører Albon for Williams. Han har tidligere været holdkammerat med Max Verstappen hos Red Bull. Han blev dog degraderet i 2021, og han besluttede sig derfor for at forlade holdet.

Ved to lejligheder har Albon været meget tæt på at sikre sig en podieplacering for første gang i karrieren. Det fik Hamilton dog sat en stopper for.

I Brasilien for fire år siden havde de to kørere et sammenstød i et sving, hvilket resulterede i, at Albon sluttede som nummer 14. Et år senere blev Mercedes-stjernen kaldt en ‘dårlig taber’ af Albon, efter at have forårsaget et sammenstød, som nægtede han sejren.

Marko har nu beskyldt Hamilton for at have ødelagt Albons selvtillid på et tidspunkt, hvor han også følte pres fra Red Bull.

“Han blev vendt om af Hamilton, og det ramte hans selvtillid hårdt. En P2 og en sejr var på bordet,” siger Marko i podcaste Inside Line F1.

Det er ikke første gang, at den famøse rådgiver har langet ud efter Hamilton. Det gjorde han også tilbage i 2021.

“Sving 4 er berømt. Det er der, jeg mener, at Hamilton ødelagde Albons karriere,” sagde Marko i et 2021-interview med Motorsport-Total.com.

“Hvis Hamilton ikke havde ramt ham derude i 2020, ville Albon have vundet løbet. Så havde alting måske været helt anderledes, for psyken og selvtilliden udvikler sig så naturligvis helt anderledes.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023