Helmut Marko afviser teamordrer hos Red Bull i Sergio Perez’ mesterskabsjagt

Foto: Shutterstock

Red Bull-rådgiver Helmut Marko har insisteret på, at der ikke bliver givet sådanne teamordrer.

Når et hold har så stor succes, som Red Bull har haft i denne sæson, giver det anledning til spekulationer. Blandt andet har der været spekuleret i, hvorvidt holdet har givet specifikke teamordrer.

Selvom der har været mange rygter om det, så afviser Red Bull-rådgiver Helmut Marko, at det skulle være tilfældet. De har derfor ikke rettet teamordrer mod Max Verstappen, for at hjælpe Sergio Perez med at blive nr. 2 i den samlede stilling.

Verstappen sikrede sig sit tredje verdensmesterskab i træk ved Qatar Grand Prix. Det skete allerede efter lørdagens sprintløb, hvor han kørte sig til en 2.-plads. Dagen efter var han først over målstregen i hovedløbet.

Helt så gik det ikke for Perez, som blandt andet måtte udgå af sprintløbet, hvor han havde et sammenstød med Nico Hülkenberg og Esteban Ocon. Det resulterede i store skader på bilen, og i søndagens løb måtte han derfor starte fra pitlane.

Med til historien lyder det dog, at han igen ikke kunne sikre sig en plads i Q3 ved kvalifikationen. Han begik flere fejl under kvalifikationen, der medførte, at hans omgangstider blev slettet.

Efter at have kørt et fornuftigt løb, sluttede Perez på en 10.-plads, og fik derfor et enkelt point.

Det betød også, at han forspildte en gylden chance for at forøge sit forspring ned til Lewis Hamilton. Den britiske kører udgik nemlig af løbet allerede på første omgang.

Red Bull har ikke tidligere sikret sig på 1.- og 2.-pladsen i den samlede stilling. Derfor blev Marko spurgt, om de ville bruge teamordrer til at opnå det.

“Vi kommer ikke til at give teamordrer. Vi har set, hvordan det gik med Max før,” sagde han til ORF.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023