Har Oscar Piastri den bedste debutsæson siden Lewis Hamilton?

Foto: Clive Rose/Getty Images

Oscar Piastri har gang i en meget imponerende debutsæson, der har fået mange til at hylde McLaren-køreren.

McLaren-kører Oscar Piastri har vist et højt niveau i denne sæson, hvor han har leveret flere flotte præstationer. Dette har fået flere til at spørge, om det er den bedste debutsæson, siden Lewis Hamilton fik sit gennembrud?

Den britiske stjernes debutsæson i Formel 1 er – uden tvivl – den mest succesfulde debutsæson i sportens historie. Som rookie formåede han at kæmpe med både Fernando Alonso og Kimi Raikkonen om verdensmesterskabet, som han tabte med et enkelt point.

I årene efter hans debut, har der været intet mindre end 55 rookies mellem Hamilton og Piastri. Dette omfatter store navne som Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Sergio Perez og Charles Leclerc.

Efter sin debut har Paistri ikke ladet rampelyset påvirket ham. Han har en konservativ tilgang til en løbsweekend, hvorfor hans afstand til Norris ofte ganske stor i starten af weekenden.

Men når omgangstiderne for alvor begynder at tælle, viser Piastri sin form, og reducerer dermed Norris’ forspring. I flere tilfælde har han endda været foran sin britiske holdkammerat. Faktisk har han formået at være dette i de seneste tre kvalifikationssessioner.

I selve løbet er der ganske vist fortsat afstand mellem dem, hvor Piastri ifølge RacingNews365 fortsat kæmper med at håndtere dækslid.

Dette skulle han dog ikke tænke på i Qatar, hvor der var indlagte tvungne stop efter 18 runder. Derfor kunne kørerne presse på i hvert stint. Dette medførte, at han sluttede på 2.-pladsen foran Norris, der ganske vist fik besked på at afholde sig fra at angribe.

I Japan fortalte McLaren-boss Andrea Stella, at Piastri havde mere fokus på sin afstand til Norris på 19 sekunder, end sin podieplacering.

Det vidner om en moden tilgang til sporten, og et ønske om at forbedre sig selv. Det har vist sig at være en af kvaliteterne hos Piastri, der derfor kan nå langt i Formel 1. Med en debutsæson som denne, er der nærmest ingen grænser for, hvor meget succes, han kan opnå.

Selvom Hamiltons debutsæson fortsat er at betragte som den bedste i sportens historie, kan man ikke se bort fra, hvad Piastri formår at gøre.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023