Haas vil vokse markant næste sæson: ‘Det er virkelig umuligt i år’

Foto: Haas F1 Team

I Austin introducerede Haas et helt nyt koncept, som har udstukket en ny kurs for det amerikanske hold.

Haas introducerede deres nye koncept i Austin, men det gik ikke helt som planlagt. Selvom det ikke gjorde det, er holdet overbevist om, at en spændende udvikling er på vej.

Det amerikanske hold er i intens kamp med AlphaTauri om at sætte sig på 9.-pladsen i mesterskabet. Det kan få stor betydning for Haas, da der er stor forskel på præmiepengene.

Begge Haas-kørere måtte starte fra pitlane i Austin, fordi Haas besluttede at lave ændringer på bilerne under parc ferme. I sidste ende sluttede Nico Hülkenberg som nummer 11, mens Kevin Magnussen kørte over stregen som nummer 14.

Haas-chefdesigner Andrea de Zordo ser dog positivt på forbedringerne af bilen, selvom resultaterne er udeblevet.

“Det er bestemt bedre end den gamle bil. Ydeevnen er forbedret, og det er en positiv udvikling,” sagde han til Motorsport.com.

I løbet af weekenden i Austin var det hektisk for Haas at få gennemført de mange ændringer i tide. Holdet var nødt til at sørge for et eksternt værksted uden for banen, hvor de kunne installere de nye dele.

Selvom der er sket forbedringer, så er der stadig lang vej for det amerikanske hold.

“Vi har nu noget, der præsterer bedre. Men vi ved, at der er meget mere i vente. I starten havde vi egentlig ikke forventet et stort skridt, men hvad vi ser nu, er positivt,” sagde De Zordo.

Han hævdede også, at de er i stand til at tage større skridt, men det sker først næste år.

“Det er virkelig umuligt i år. Det ville betyde, at vi skulle bygge et helt nyt chassis. Så vi har ikke gjort alt, hvad vi havde planlagt endnu,” sagde De Zordo.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023