Haas overvejer at bryde med Ferrari-tradition

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Hidtil har Haas været tro mod Ferraris designfilosofi, men det kan snart ophøre. Simone Restas hold overvejer nemlig at lade sig inspirere af Red Bull.

Før i tiden har Haas mødt kritik for at være et B-hold for Ferrari. Blandt andet har flere rivaler kaldt deres bil for ‘den hvide Ferrari’.

Det har teamchef Günther Steiner dog ikke ladet sig gå på af. Derimod har han blot slået fast, at det er, som det er. Det skyldes, at Haas får en stor del af deres dele fra Ferrari. Det omfatter bl.a. motor, gearkasse og affjedring.

Med efter at have set den store dominans for Red Bull i denne sæson, er Haas kommet på andre tanker. Derfor overvejer de nu at bryde med Ferraris mangeårige designfilosofi.

I denne sæson har både Williams og McLaren haft stor succes med at lade sig inspirere af Red Bull. Det er især deres sidepod-koncept, som de har taget til sig. Og begge hold har opnået store gevinster, ved at gøre det.

Det har fået Haas’ tekniske direktør, Simone Resta, til også at kigge i denne retning. Holdet er nemlig nødt til at forbedre sig, da de kun har scoret 11 point i denne sæson.

“Det er klart, at karosseriet er noget, der får meget opmærksomhed. Formel 1 er meget glamourøs, så jeg forstår det,” sagde han ifølge Motorsport.com.

“Men ser du på karrosseriet, har du den opfølgende del i ‘undercuttet’, hvor stilen er ens på alle biler. Der er nogle, der har presset lidt mere på, end andre. Derudover er der sidedelen, der er meget bred, og så den bagerste del.”

“I denne del af vi lidt anderledes end de andre. Vi har selvfølgelig kigget på tingene fra begyndelsen af reglerne i midten af 2021. Vi mente, at vi fandt den bedste løsning for os.”

“Vi bliver ved med at undersøge det. Vi undersøgte det til dette års bil, og vi bliver ved med at kigge på det. Vi ændrer det måske. Måske gør vi ikke. Vi får se.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023