Haas overvejer at bryde med Ferrari og kopiere Red Bull

Foto: Cristiano Barni ATPImages/Getty Images

For første gang i deres Formel 1-historie, overvejer Haas at bryde med Ferrari. I stedet overveje de at lade sig inspirere af Red Bull.

Haas har været et kundehold for Ferrari, siden de blev en delt af feltet i 2016. Derfor har de også kopieret det italienske hold i store træk. Nu ser det ud til, at de overvejer at gå andre veje.

Både McLaren og Williams har i denne sæson haft stor gavn af at kopiere Red Bulls sidepod-koncept. Det har medført, at Haas nu gør sig overvejelser om at gå samme vej.

Haas’ tekniske direktør Simone Resta har indrømmet, at holdet ‘kan ændre’ deres koncept. Det er dog endnu ikke definitivt, at det kommer til at ske.

“Det er klart, at karosseriet er noget, der får meget opmærksomhed. Formel 1 er meget glamourøs, så jeg forstår det,” sagde Resta ifølge Motorsport.com.

“Men ser du på karrosseriet, har du en opfølgende del af bilens ‘undercut’, hvor stilen er ens mellem bilerne. Der er nogle, der har presset lidt mere på andre. Så kommer sidedelen, som er meget bred, og dernæst har vi den bagerste del.”

“I forhold til denne del er vi en smule anderledes end de andre. Vi har selvfølgelig kigget på tingene fra begyndelsen af de ny regler. Så fra midten af 2021. Men vi mente, at vi fandt den bedste løsning for os.”

“Vi bliver ved med at undersøge det. Vi har undersøgt det til dette års bil, og vi bliver ved med at kigge på det. Vi kan ændre os. Måske gør vi ikke. Vi får os.”

Haas befinder sig i skrivende stund på en 8. plads i konstruktørmesterskabet. De har vundet i alt 11 point i denne sæson.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023