Haas med overraskende klage over USA’s Grand Prix: Kan få indflydelse på resultatet

Foto: Charles Coates/Getty Images

Haas har indgivet en klage over løbet i Austin, som kan ende med at få betydning for resultat.

Det amerikanske hold har indsendt en anmodning om en gennemgang af løbet. De mener nemlig, at stewarderne ikke har taget højde for alle overtrædelser af banegrænserne under løbet.

Først og fremmest skal der dog fastsættes et tidspunkt til en formel høring. Her vil det blive vurderet, om Haas har givet tilstrækkeligt nye og relevante oplysninger til, at en gennemgang kan finde sted.

Alle hold har 14 dage efter et løb til at indsende en anmodning om gennemgang. USA’s Grand Prix fandt sted for 13 dage siden.

Tidligere i år indsendte Aston Martin en klage efter Østrigs Grand Prix. Her kunne de fremlægge beviser for, at stewarderne ikke havde taget højde for alle overtrædelser af banegrænser.

Haas-køreren Nico Hulkenberg sluttede på en 11.-plads i Austin, og havde kun to sekunder op til Logan Sargeant, der scorede det sidste point. Desuden havde han mindre end fire sekunder op til Alexander Albon på 9.-pladsen.

Sidstnævnte fik fem sekunders tidsstraf for overtrædelse af banegrænser. Stewarderne bemærkede, at de overvejede, om han kunne have begået andre forseelser. Alligevel anførte de, at det var umuligt at være sikker på grund af manglende beviser.

I alt blev 35 omgange slettet under grandprixet på grund af overskredne banegrænser i otte forskellige sving. Efter løbet hævdede nogle kørere, at FIA ikke havde været i stand til at overvåge, om de holdt sig inden for banegrænserne på alle dele af banen.

Lando Norris indrømmede endda, at han bevidst overskred banegrænserne ved sving 6. Det gjorde han, da han mente, at FIA ikke kunne bedømme, om kørerne havde holdt sig inden for de hvide linjer der.

Sidste år protesterede Haas over resultatet af det samme løb. Her mente de, at stewarderne undlod at reagere på et løst sidespejl på Fernando Alonsos Alpine. Det blev oprindeligt stadfæstet, men omstødt, da Alpine med succes hævdede, at Haas ikke havde indgivet deres protest inden for tidsfristen.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023