Haas indrømmer forsinket advarsel før Magnussens styrt i Mexico

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Haas-boss Günther Steiner er kommet med en indrømmelse efter Kevin Magnussens uheld i Mexico.

Midtvejs i løbet i Mexico blev Kevin Magnussen ramt af et svigt på den bagerste venstre affjedring. Det medførte, at hans bil blev sendt ind i barrieren med høj fart.

Den danske racerkører kom heldigvis ikke til skade ved ulykken. Efter løbet blev det afsløret, at det var forårsaget af en overophedet bremser, som fik affjedringen til at knække.

Få øjeblikket inden ulykken blev Magnussen advaret om, at han skulle holde øje med temperaturerne. Men nu har Haas erkendt, at det var for sent at advare ham om det.

Steiner forklarede dog også, at de ikke har gjort noget for at ændre det. Derfor kan det ikke udelukkes, at en lignende situation forekommer igen.

“Nej, vi har ikke ændret noget,” sagde han ifølge RacingNews365.

“Vi skal bare være mere forsigtige, når den når dertil. Vi skal bremse mere med motoren, bremse-for-wire eller bare for at løfte og rulle. Det er alt, hvad vi kan gøre. Det er en lille smule uheldigt, for den stiger. Bremsen svigter ikke, men sensorerne går ud på grund af varmen.”

»Så ved ingen længere, hvad der sker, og så gik affjedringen i stykker. Da det først kom i gang igen, gik det meget hurtigt. Det var grunden. Bremsen var åbenbart en lille smule varme, og lige pludselig er alle sensorer væk. Og så knækker affjedringen.”

Han sagde også, at det var for sent at advare Magnussen om det.

“Og uden sensorer, tænker man på det værste scenario. Og i så fald var det bare lidt for sent. Vi lærte også, at når sensorerne går ud, er det for varmt. Det er en ganske god advarsel,” lød det.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023