Günther Steiners uventede reaktion efter Nico Hülkenberg mistede plads på første række

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Nico Hülkenberg blev frataget sin plads på forreste række i Canadas Grand Prix, men det var hans egen fejl, der var skyld i det.

Den tyske Haas-kører sikrede sig en plads i Q3 på Circuit Gilles Villeneuve, hvor han formåede at placere sig på en andenplads. Herefter blev der vist det røde flag, fordi Oscar Piastri kørte galt.

På vej til pitlane, begik Hülkenberg en stor fejltagelse, som endte med at få konsekvenser for ham. Den tyske racerkører kørte nemlig hurtigere, end det er tilladt under et rødt flag.

“De her bip-lyde driver mig til vanvid. Skal jeg forblive negativ eller positiv?” sagde Hülkenberg over radioen.

“Forbliv position, og sæt farten,” sagde hans ingeniør Gary Cannon, som også understregede, at der var givet et rødt flag.

Da han ikke fik sat farten ned i tide, endte det med at få konsekvenser for ham. Forud for løbet i Canada, blev han nemlig tildelt en straf på tre pladser i feltet.

“Han hævdede, at det gjorde det ekstremt svært for ham at komme under deltatiden i den næste sektor. Han indrømmede også, at han var forvirret af bip-signalet i sit headset. Derfor mente han på et tidspunkt, at han kørte for langsomt,” lyder det i afgørelsen ifølge PlanetF1.

Stewards indrømmede, at det var ‘en formildende omstændighed’, men de tilføjede også, at ‘reglen er meget klar’. Selvom der ikke var tale om usikker eller farlig kørsel, besluttede de derfor alligevel at idømme ham en straf.

Efterfølgende indrømmede Günther Steiner, at en regel blev brudt, og det skal han straffes for.

“Straffen bør ikke tage noget væk fra det, holdet har opnået. I vores hoveder er vi nummer to,” sagde Steiner ifølge F1-Insider.

“Ja, det var en fejl. Vi kørte for hurtigt, men man skal også tage højde for, at ingen nogensinde har været i fare, fordi Nico altid var alene ude.”

“Men selvfølgelig var det imod reglerne, så vi må acceptere straffen.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023