Günther Steiner sender advarsel mod 11 F1-hold på gridden

Foto: Shutterstock

Haas-teamchef Günther Steiner mener ikke, at der er brug for 11. hold i Formel 1-feltet, hvilket har været på tale.

Den tidligere amerikanske racerkører Michael Andretti har henvendt sig til FIA, da han ønsker at blive en del af Formel 1 med holdet Andretti Autosport.

Steiner står i spidsen for det eneste amerikanske hold i feltet, og mener ikke, at det vil give mening at åbne døren for et nyt hold. Skal det gøres, så skal der være en ‘klar fordel’ ved det.

Teamchefen har også advaret om, at den økonomiske ustabilitet ‘altid kan vende tilbage’. Det er nemlig ikke mange år siden, at det sidst var tilfældet.

Derfor mener han, at fokus bør være på at passe på de hold, der allerede er en del af feltet.

“Alle har glemt, hvordan folk gik konkurs for fem år siden. Det var ikke 20 år siden, og det kan altid vende tilbage,” siger han til Mirror.

“Det er ikke garanteret, at Formel 1 vil fortsætte, som det er. Så det er bedre at bygge op for at støtte de 10 hold, vi har, og passe på dem. For de var her også i de dårlige tider.”

“Da vi kom ind, fik vi ingen præmiepenge i to år. Derfor skulle hr. Haas betale for det. Så hvorfor skulle vi dele dem med andre?”

I interviewet med Mirror slår han også fast, at han mener, at Formel 1 ikke har brug for et 11. hold.

“F1 har ikke brug for et 11. hold. Vi har 10 hold, som er meget solide, og det har vi aldrig haft før. De er alle solide økonomisk og sportsligt, uden nogen ‘back markers’ længere.”

“Hvorfor skulle vi åbne døren nu, hvis der ikke er nogen fordel? Det ville ikke give forretningsmæssig mening.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023