Günther Steiner raser mod FIA over favorisering af Max Verstappen

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Haas-boss Günther Steiner er slet ikke tilfreds med FIA. Han mener ikke, at deres beslutninger gælder for alle kørere i feltet.

Kevin Magnussens chef har langet ud efter FIA, fordi de ikke dømmer ens for alle kørere i feltet. Denne udmelding er han kommet med, efter Max Verstappen undgik en straf, efter at have blokeret for Kevin Magnussen i kvalifikationen.

Fredag aften blev han indkaldt til at møde foran FIA-stewards, fordi han var anklaget for at have blokeret for Magnussen.

Den hollandske stjerne blev frikendt i sidste ende, og har derfor ikke fået en straf. Det skyldes, at stewards nåede frem til den konklusion, at Magnussen ‘ikke behøvede at foretage væsentlige undvigende handlinger’.

Det ændrer dog ikke på, at Steiner ikke var tilfreds med denne beslutning. De mener nemlig, at stewards havde set anderledes på det, hvis bilen ikke var en Haas-bil.

“De er ikke konsekvente. Max gjorde det ikke med vilje, men reglerne er de samme for alle,” sagde han til Sky Italy.

“Da jeg hørte, at de tjekkede motorens lyd og antog, at Kevin ikke satte farten ned, konkluderede de, at Max ikke gjorde noget galt. Jeg blev forvirret, fordi det ikke var sandt.”

“De er så inkonsekvente med deres beslutninger afhængigt af, hvem der bestemmer. Hvis situationen var blevet vendt, ville vi have fået en straf. Jeg er næsten sikker på dette.”

Med til historien hører det dog, at Kevin Magnussen senere fik slettet sin omgangstid. På lige fod med flere andre kørere, kunne han nemlig ikke holde sin bil indenfor de hvide streger.

På trods af dette, er Steiner ikke tilfreds med, at Verstappen ikke har fået en straf. Mest af alt, er han dog utilfreds med, at der ikke bliver dømt ensartet over hele linjen.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023