Günther Steiner: ‘Nico Hülkenberg er den bedste jeg har arbejdet med’

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Haas-teamchef Günther Steiner har udtalt, at Nico Hülkenberg ‘afgjort’ er den bedste kvalifikationskører, han har arbejdet med.

Nico Hülkenberg blev forud for denne sæson hentet til Haas. Her blev han hentet som afløser for Mick Schumacher, der ikke fik sin kontrakt forlænget.

Det er Hülkenbergs første fulde sæson i Formel 1, siden han mistede sit sæde hos Renault i udgangen af 2019.

I de første ti løb i sæsonen har den tyske kører formået at kvalificere sig til top-10 i over halvdelen af tilfældene. Desuden har han klaret sig bedre i kvalifikationen end Kevin Magnussen i otte tilfælde.

For nylig udtalte Alfa Romeo-sportsdirektør Beat Zehnder, at Hülkenberg er den bedste kvalifikationskører, han nogensinde har arbejdet sammen med. De to arbejdede sammen tilbage i 2013, hvor Hülkenberg kørte for Sauber.

Dette har fået Günther Steiner til at erklære sig enig i udtalelsen fra Zehnder.

“Det vil jeg helt afgjort sige. Han kan sætte en omgang sammen, der nogle gange kommer ud af ingenting, hvilket er godt,” sagde Steiner ifølge Racefans.

“Beat har været i sporten meget længere end mig, så jeg respekterer hans mening. Men han (Hülkenberg, red.) er en meget god kvalifikationskører, hvilket vi har set i år. Han har været i Q3 tre gange, så han er helt afgjort en god kvalifikationskører. Er han den bedste i verden eller nogensinde? Det ved jeg ikke om.”

Steiner har også udtalt, at Haas ønsker at holde fast i Hülkenberg i næste sæson. Omvendt er det ikke sikkert, at dette også gør sig gældende for Magnussen.

“Vi er ret glade. Det er klart, at han nogle gange i kvalifikationen ikke er, hvor han gerne vil være. Men det behøver jeg selvfølgelig ikke fortælle ham. Det arbejder han på. Men det kommer. Vi er ret overbeviste,” sagde Steiner.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023