Günther Steiner: Derfor tog vi en stor risiko med opgraderinger til Austin

Foto: Charles Coates/Getty Images

I hele denne sæson har Haas kæmpet for at følge med resten af feltet. Alligevel har de ikke indført opgraderinger i løbet af året.

Det har ikke været en sjov sæson for Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg. De har gang på gang oplevet, at der ikke har været fart nok i deres biler.

Desuden har de særligt kæmpet med at holde liv i deres dæk. Haas-bilen er nærmest blevet notorisk kendt for at æde dækkene op på ingen tid. Derfor har hverken Magnussen eller Hülkenberg haft en chance for at forsvare gode placeringer.

Resten af sæsonen kan det dog se helt anderledes ud, da Haas har introduceret en ny bil i Austin. Det er en bil, der er baseret på et nyt koncept, der er inspireret af Red Bull.

Selvom hans to kørere har ventet hele denne sæson på opgraderinger, har teamchef Günther Steiner været tilbageholdende. Og han mener da også, at de har løbet en stor risiko ved at introducere den nye bil i denne weekend.

Det amerikanske hold har nemlig ikke haft meget tid til at teste den nye bil. Derfor har de valgt at bevæge sig ud på ukendt vand, ved at indføre bilen i en weekend med sprintløb.

“Selvfølgelig ved vi, hvad vi laver, men vi tog en stor risiko, da vi kun havde en times test før kvalifikationen,” sagde han til Formel 1’s hjemmeside efter kvalifikationen, og fortsatte:

“Det går i den rigtige retning. Vi ved ikke, hvor meget der i den, da vi har brug for mere tid.”

Han forklarede også, at han ‘alt i alt er glad’ for den nye bil. Det bliver derfor interessant at se, hvordan Magnussen og Hülkenberg klarer sig, når den bliver taget i brug over en længere distance.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023