George Russell om ‘skidt’ sæson: ‘Lewis og jeg har aldrig haft samme tempo’

Foto: Ryan Pierse/Getty Images

Mercedes-kører George Russell har haft en vanskelig sæson i 2023, der har budt på flere skuffelser.

Mercedes har ikke formået at være konsistente i denne sæson, hvilket særligt George Russell har fået at føle. Desuden har han bemærket, at der som altid er et stort hul mellem ham og holdkammeraten Lewis Hamilton.

Russell og co. har kun to chancer for at tage en løbssejr i år: Las Vegas og Abu Dhabi. Hvis de ikke formår at vinde et løb, vil det være første gang siden 2012, at de ikke har vundet mindst ét løb i sæsonen.

For Russell har det dog aldrig været tæt på en sejr i denne sæson. Hans bedste placering har været en 3.-plads i Spanien, hvilket har betydet, at han er 70 point efter Hamilton. Der er tidspunkter, hvor han ikke kan følge med holdkammeraten, mens det sommetider også er omvendt.

“Jeg har det godt med de nye opgraderinger, for at være ærlig,” sagde Russell ifølge GPFans.

“Men de sidste par løb er gået rigtig dårligt af forskellige årsager. De var ikke ligefrem intuitive løb med de begrænsninger, vi havde, herunder styring af bremserne, og styring af brændstoffet i Austin. Oven i købet skulle vi også styre dækkene i Brasilien.”

“Så jeg sidder ikke her og spekulerer på, hvorfor farten ikke er der. Jeg ved, at farten er der. Det er en svær sæson sammenlignet med sidste år, hvor hvert løb gik vores vej. Det synes at være i går i forhold til rytme og andre ting. Dette år har været meget, meget sjusket.”

Ofte er der stor forskel på omgangstider mellem Hamilton og Russell. Sidstnævnte mener dog ikke, at der er noget ved bilen, der kan forklare dette.

“Nej, det er der ikke. Det er et godt spørgsmål, for det er bestemt noget, vi har bemærket i løbet af sæsonen. Jeg tror ikke, at vi nogensinde har haft det samme tempo,” sagde han.

“Vi har været næsten lige gode i kvalifikationen i løbet af de sidste to år. Men det er altid den ene kører, der er 0,4 eller 0,6 sekunder hurtigere end den anden. Der er bestemt små forskelle i vores kørestil, men de underliggende begrænsninger er de samme for os.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023