George Russell: Hvorfor er Lewis Hamilton hurtigere end mig?

Foto: Andreja Cencic/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Mercedes-kører George Russell har svært ved at forstå, hvorfor hans holdkammerat er hurtigere end ham.

Den 25-årige George Russell har lagt mærke til, hvordan præstationerne er faldet og steget i de to Mercedes-garager. Dette har været tilfældet både i kvalifikationen og på løbsdagen.

Men selvom det ikke er usædvanligt, at det går op og ned mellem kørerne, har der været markante forskelle mellem Russell og Hamilton. Og det har gjort Russell, Mercedes og sandsynligvis også Hamilton ret forvirrede.

“Det er et godt spørgsmål. Det er bestemt noget, Lewis og jeg har bemærket. I løbet af året tror jeg aldrig, vi har haft det samme tempo,” siger han ifølge F1i.com.

“Jeg tror, at vores kvalifikationsrekord i løbet af de sidste to år er næsten den samme. Men enten er den ene kører 0,4 eller 0,6 sekunder foran, eller også er det den anden. Det er noget, vi forsøger at forstå.”

“Når du er lidt på bagkant som kører, så forsøger du at lukke det hul. Nogle gange tager du et skridt tilbage i stedet for naturligt at lukke det hul. Det er noget, jeg selv prøver at finde ud af, og jeg er sikker på, at han også prøver at finde ud af det.”

Russell mener ikke, at det er deres forskellige kørestile, der kan være forklaringen på forskellen.

“Jeg tror absolut, at der er små forskelle i kørestilen. Men de underliggende begrænsninger, som vi har, er nøjagtig de samme,” siger han.

“Det, vi jagter, er nøjagtig det samme. Men som vi så i sidste uge, så er Formel 1 så komplekst med disse dæk. Det kræver ikke meget at ændre din kørestil, hvordan du nærmer dig et hjørne, eller hvordan du angriber et hjørne, for at have en væsentlig indvirkning på dækkene.”

“Vi som kørere har helt klart vores forskelle, som favoriserer mig på visse baner og ham på andre. Så jeg prøver at lære af ham på de baner. Og jeg er sikker på, at han forsøger at lære fra mig på de baner, hvor jeg er foran.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023