‘Ganske enestående’: Adrian Newey er meget imponeret over 26-årig kører

Foto: Shutterstock

Adrian Newey har spillet en stor rolle i Red Bulls store succes, da han har udviklet deres nuværende RB19.

Adrian Newey har indrømmet, at han er blevet blæst bagover af, hvor hurtig Red Bull-stjernen Max Verstappen har været hos holdet.

Han har i et interview med BBC Sport forud for sæsonens sidste løb udtalt sig om dette. Her taler han varmt om den hollandske stjerne, som har domineret i Formel 1 i denne sæson.

Han har ikke blot formået at sætte alle rivaliserende hold til vægs. Selv hans holdkammerat, Sergio Perez, har haft svært ved at følge med ham. Derfor kommer man ikke udenom, at han har haft det meste af denne sæson i sin hule hånd.

“Jeg har været så heldig at have arbejdet med flere fantastiske kørere,” sagde Newey til BBC Sport.

“Og selvom deres personligheder kan være væsentligt forskellige i forhold til, hvordan de opfører sig og deres tilgang til små ting som møder efter hver session, har de alle noget til fælles: evnen til at køre bilen med en masse mentalt overskud.”

“De er i stand til at køre bilen med tilstrækkelig kapacitet til overs til at tænke over, hvordan de bruger dækkene, hvordan løbet udvikler sig, hvornår de skal presse, hvornår de ikke skal presse, og hvordan man justerer de elektroniske indstillinger, der passer til håndteringen af bilen, efterhånden som den udvikler sig gennem løbet. Max er helt enestående til det.”

Kombinationen af Newey og Verstappen har vist sig at være en stor succes for Red Bull. Indtil videre har det ført til tre verdensmesterskaber til den hollandske stjerne.

I denne sæson har Red Bull sikret sig både 1.- og 2.-pladsen i konstruktørmesterskabet, mens Verstappen har taget det individuelle mesterskab. Det er tredje gang i træk, at han gør det.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023