Forurening truer: Kæmpe sky af smog over Canadas Grand Prix

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Der er en fare for, at Canadas Grand Prix kan blive aflyst. Det skyldes, at der hænger en stor sky af smog over banen i Montreal.

Det er en sjældenhed, at et Formel 1-grandprix bliver aflyst. Til trods for dette, har der været to aflysninger i denne sæson.

Først blev Kinas Grand Prix streget fra kalenderen på grund af frygt for coronasituationen. Det skabte dermed et hul i kalenderen for Formel 1-feltet.

Dertil blev Italiens Grand Prix også aflyst for ganske nylig. Dette var forårsaget af store oversvømmelser i området omkring banen Imola, hvor det italienske grandprix skulle have fundet sted.

Flere teams nåede at stille klar i Italien, inden dele af banen også blev oversvømmet. Onsdag forud for løbsweekenden, blev det af Formel 1 meddelt, at man havde valgt at aflyse løbet helt.

Nu lyder det, at der også er fare for, at Canadas Grand Prix ikke kan afvikles. Det skyldes, at der hænger en stor sky af smog over Montreal-området.

Ifølge CTV har lokale skovbrande medført, at smog er blevet blæst ind over et større område i Montreal. Grandpx.news skriver, at dette også omfatter det område, hvor banen Circuit Gilles Villeneuve befinder sig.

“Personer med luftvejsproblemer, såsom børn med astma, rådes til at undgå stærke fysiske aktiviteter udendørs, indtil advarslen er ophævet,” lyder det.

Der er endnu intet officielt blevet meldt ud fra Formel 1. Derfor vides det ikke, om det kommer til at få betydning for afvikling af det kommende Formel 1-grandprix i Canada.

fredag 18. august 2023

tirsdag 15. august 2023

mandag 14. august 2023

søndag 13. august 2023

lørdag 12. august 2023