Formel 1-stjerne ødelægger Kevin Magnussens kvalifikation

Foto: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen er blevet bedt om at møde op hos stewards, da han beskyldes for at have blokeret for Kevin Magnussen i kvalifikationen ved Østrigs Grand Prix.

Red Bull-kører Max Verstappen sikrede sig endnu en pole-position under en hektisk kvalifikation i Østrig. Her oplevede en lang række kørere at få annulleret deres omgangstider.

To timer efter, at kvalifikationen var overstået, blev Verstappen bedt om at melde sig hos FIA-stewards. Han var nemlig under efterforskning for at have blokeret for Kevin Magnussen.

FIA meddeler, at Verstappen angiveligt skulle have blokeret for Magnussen i første sving under Q1 i kvalifikationen.

Magnussen har ifølge Motorsport.com udtalt, at hændelsen fandt sted i starten af hans sidste omgang i Q1.

Optagelser af hændelsen viser, at Verstappen kørte langsomt ved sving 1 på Red Bull Ring, mens Magnussen var i færd med at køre en hurtig omgang.

Danskeren tabte derfor tid, da han skulle køre rundt om Red Bull-køreren. Dog fik han alligevel annulleret sin tid, fordi han ikke kunne holde sin bil på banen.

“Det hele er så stramt for tiden. Jeg kørte ind i trafik med Verstappen i første sving på min sidste omgang. Men den omgang blev slettet på grund af ‘track limits’. Den ville ikke have gjaldt alligevel,” sagde Magnussen ifølge Motorsport.com.

“I mit andet forsøg oplevede jeg en fejl, da jeg skiftede ned i gear. Den ville ikke skifte ned, så det kostede mig lidt i tredje sving, fordi jeg var i det forkerte gear.

“Når det er så stramt, er det utroligt stramt. Sådan en lille sag er meget dyr. Normalt kan man slippe afsted med sådan noget, men vi var bare uheldige i dag.”

Verstappen kan ende med at få en straf, hvis stewards beslutter sig for dette. Selvom Magnussen fik sin tid annulleret, kan det stadig ende med at give den hollandske Red Bull-kører en straf.

Ender han med at blive straffet, vil det betyde, at Ferraris Charles Leclerc i stedet kommer til at overtage pole-position. Han endte nemlig med at kvalificere sig på andenpladsen foran holdkammeraten Carlos Sainz.

Formel 1 TV tider

Her kan du finder Formel 1 TV tider for weekendens løb.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023