Formel 1 overvejer ændringer efter hændelse med Neymar

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

FIA overvejer at indføre nye restriktioner, efter en episode under Spaniens Grand Prix, hvor Neymar og andre gæster befandt sig nær banen under formationsrunden.

I løbet af de seneste år er Formel 1 blevet en mere populær sport. Det har betydet, at store stjerne fra hele verden ofte dukker op, når der køres løb.

Både berømtheder og andre inviterede gæster kan få adgang til pitlane og banen forud for løbet om søndagen. Dette udnytter Sky Sports’ Martin Brundle ofte til at tage en hurtig snak med dem.

Men en hændelse under Spaniens Grand Prix for et par uger siden, kan betyde, at der fremover bliver indført nye restriktioner i denne forbindelse.

Ifølge Motorsport.com har FIA planer om at indføre en række nye regler, der gælder for inviterede gæster.

Det skyldes, at der fortsat var flere gæster på banen, da formationsrunden blev sat i gang. Det var bandt andet Neymar, der sammen med andre gæster stod i græsset, da Formel 1-bilerne blev sendt ud på den indledende runde.

Det er denne hændelse, der nu kan ende med at føre til nye ‘begrænsninger for adgang til banen’. Blandt andet kan det medføre, at man vælger at reducere antallet af berømtheder, der får adgang til banen.

“Vi må tage ved lære af hændelsen ved Spaniens Grand Prix,” sagde FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem ifølge Express.

“FIA er blevet forsikret af Stefano Domenicali (F1 CEO, red.) om, at der vil blive indført foranstaltninger for at sikre, at det ikke sker igen. Det er ikke kun et problem i Formel 1, men også i Formel E og World Endurance Championship.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023