Formel 1-boss udtrykker stor bekymring for kvinder i F1

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Williams-boss James Vowles har indrømmet, at der ikke er udsigt til, at en kvinde får en plads i Formel 1 i nærmeste fremtid.

Der har ikke været en kvindelig Formel 1-kører, siden Lella Lombardi i 1976. Året forinden blev hun den eneste kvinde, der nogensinde har scoret point i Formel 1.

Den sidste kvinde, der har kørt i Formel 1, var Susie Wolff. Hun kørte for Williams, hvor hun stor for den første træning ved Storbritanniens Grand Prix i 2014.

Der har været forhåbninger om, at der kan blive plads til Jamie Chadwick i Formel 1. På det seneste har hun nemlig domineret i W-serien.

Men på trods af, at hun er under kontrakt med Williams, tyder det ikke på det. Derimod forventes det, at hendes karriere i højere grad vil handle om IndyCar i USA.

“Jamie var den mest succesfulde kører i W-serien. Det er der ingen tvivl om. Vi havde samtaler med hende, og hun fortsætter nu karrieren i IndyCar. Det er fornuftigt at have fokus på indtil videre,” siger Vowles i Sky Sports’ Formel 1-podcast.

“At lave om på det og drive hende i retning af Formel 1, giver ikke mening. Hun er på en vej, der kan føre til stor succes, og hun klarer sig godt.”

Han fortæller også, at der kommer til at gå flere år, før en kvindelig kører igen vil være en del af feltet.

“Men reelt set er vi flere år fra at have den rette succes. En del af det er, at investeringen ikke er foretaget på det rette niveau,” siger han.

“Man skal helt tilbage til gokart, for at skabe et miljø, hvor vi skaber mestre. På samme måde, som med mange af mestrene i feltet i dag. Det vil tage tid.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023